A 60% arabica és 40% robusta arányával a Vergano Gran Aroma egy tökéletesen kiegyensúlyozott kávé mindazok számára, akik szeretik az erősebb kávét. A Robusta és Arabica aránya biztosítja, hogy a kávé csak egy csipetnyi savassággal és gyönyörű crema-val rendelkezik. Ennek a kávénak a nagyszerű ízét a lassú, gondos pörköléssel érik el, hogy minden csészében nagyszerű aroma legyen. Mivel ez a keverék magasabb robusta arányú, és ezért magasabb koffeintartalmú, ezért legkésőbb délután ajánljuk fogyasztását. A kávé azonban kiválóan alkalmas reggeli, délelőtti és kora délutáni kortyolgatásra is.
Az arabica babok Közép-Amerikából, a robusta babok Afrikából származnak. Egy hagyományos torinói pörkölő által pörkölve.
Ízbeli jellemzők
Aroma @ @ @ @ @ @ @ @ @
Test @ @ @ @ @ @ @ @ @ @
Édesség @ @ @ @ @
Intenzitás @ @ @ @ @ @ @ @
Kerekség @ @ @ @ @
A Vergnano pörkölő nagy hagyományokkal rendelkezik, amelyek 1882-re nyúlnak vissza, amikor Domenico Vergnano elkezdett kávét pörkölni a torinói hegyek lábánál fekvő Chieri városában lévő kis üzletében. Nem sokkal az alapítás után Domenico kizárólag a pörköléssel és a kávé értékesítésével foglalkozott. Karrierjének fordulópontját az a döntés jelentette, hogy 30 évesen megvásárolt egy kenyai kávéültetvényt. A Vergnano Roastery ma már a Vergnano család negyedik generációja által vezetett családi vállalkozás. Ma a Vergnano kávét a világ több mint hatvan országába exportálják, és az egyik legjobb olasz termelőnek számít a piacon. A kávé minőségére és a környezetbarátságra összpontosítva a Vergnano kávé bio, BRC Food és IFS minősítésekkel rendelkezik. Ma a Vergnano a legjobb technológiákat használja, többek között optikai érzékelőket, amelyekkel a már pörkölt kávéból eltávolítja azokat a kávébabokat, amelyek nem felelnek meg a legmagasabb minőségi követelményeknek.